Viljandis läheb taas luuleprõmmutamiseks

Sakala
Copy
Vinoteek Mulks võõrustab luuleloojaid.
Vinoteek Mulks võõrustab luuleloojaid. Foto: Marko Saarm

Üle aastate tuleb Viljandis täna õhtul luuleprõmm, mida peetakse vinoteegis Mulks. Luuleprõmm ehk poetry slam kujutab endast omaloomingu esitamise võistlust, millel saavad esineda kõik loomingupuhangus leegitsejad.

Esinejaid hindab publik ja oma lemmiku valib välja ka žürii. Eelvoorude võitjad pääsevad korraldajate teatel edasi Viljandi finaali, mille võitja pääseb omakorda Tartus korraldatavasse üle-eestilisse finaali, mille võitja omakorda pääseb Euroopa slämmifinaali.

Esitatav luule peab olema esitaja enda looming ja esitatud ilma muusikainstrumentide, aksessuaaride, kostüümi või grimmita. Esineja peab olema vähemalt 18 aastat vana. Esinemisjärjekord valitakse loosiga ja fortuuna on mitte-esineja. Võistlusel on kaks vooru. Esimeses on igal esinejal aega kolm minutit, teise vooru pääseb edasi kolm kuni viis võistlejat.

Teises voorus on igal esinejal aega kaks minutit. Aega läheb käima õhtujuhi ehk MC antavast märguandest. Selle aja jooksul võib esitada mis tahes arvul tekste.

Võistlust hindab publik. Hinnatakse kümnepallisüsteemis. Publiku hulgast valitakse vabatahtlikkuse alusel viis laudkonda, kellele jagatakse numbrikomplektid. Hindamine on kohe pärast iga luuletaja esinemist. Number tõstetakse üles õhtujuhi märguandel. Iga kord võetakse maha kõige kõrgem ja kõige madalam hinne, et vältida liigset äärmuslikkust ehk siis nii sõprade kui vaenlaste hinnanguid. Iga ületatud 15 sekundi eest läheb maha üks punkt.

"Luuleprõmm VilSlämm 2023" algab neljapäeval kell 19. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles