Uue trikipargi rajamine jõudis ehitaja otsinguteni

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kõik läheb plaanide kohaselt, saavad Viljandi ekstreemsportlased juba tuleval suvel uues trikipargis harjutada.
Kui kõik läheb plaanide kohaselt, saavad Viljandi ekstreemsportlased juba tuleval suvel uues trikipargis harjutada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui hästi läheb, võivad Viljandi rulasõitjad ja trikiratturid juba enne jaanipäeva rõõmu tunda uuest ekstreemspordipargist. Kohe asub linnavalitsus otsima selle ehitajat.

Viljandi abilinnapea Rein Triisa ütles, et linnavalitsusel on plaanis ellu äratada ekstreemsõidupark Riia maantee ääres Jakobsoni gümnaasiumi juures.

«Praegu otsime projektile raha,» lausus Triisa ning lisas, et üks osa vajaminevast summast on linnal endal välja panna, ülejäänu tuleb aga toetuste abiga leida.

Projekt tehti noorte tahtmise järgi

Linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla ütles, et omavalitsus on esitanud ekstreempargi rajamiseks taotluse Ettevõtluse Arendamise sihtasutusele (EAS) lootuses saada toetust regionaalsete investeeringutoetuste programmist. Maidla selgitust mööda pole pargi valmimise kuupäev veel päris kindel.

«Põhimõtteliselt oleme seadnud hanke täitmise kuupäevaks 15. juuni,» rääkis ta, kuid lisas, et eks aeg näita, kuidas lepingut täidetakse. Rii­gihanke pakkumiste esitamise tähtaeg on 2. aprill.

Majandusameti juhataja rääkis, et linnavalitsus on küsinud trikipargi ligikaudseid hinnapakkumisi ning need on jäänud 30 000 euro juurde. Selle eest saab tema hinnangul suurejoonelise trikitamiskoha.

«Projekteerimisel tehti tihedat koostööd noortekeskuse noortega. Võib öelda, et nende tahtmiste järgi projekt kujundatigi,» toonitas Reevo Maidla. «Niipalju kui mina tean, oleksid nad ülimalt rahul, kui see valmis ehitataks.»

Seda, et niisuguse pargi valmimine oleks Viljandi ekstreemsportlastele suur rõõm, kinnitas ka Jakobsoni gümnaasiumi kümnenda klassi õpilane Kris Süld, kes on trikipargi rajamise eest innukalt seisnud ja lõi ka kõnealuses projektis kaasa.

«Mulle on see oluline juba sellepärast, et olen kolm aastat üritanud leida võimalusi, kuidas Viljandisse trikiparki rajada,» kõneles ta. Ühtlasi kinnitas Süld, et koos linnavalitsuse ja osaühinguga Betoondetail loodud kavandis võeti noorte arvamust kuulda.

Trikipark, mille maksumus on vanas rahas ligemale pool miljonit krooni, on Kris Sülla hinnangul Eesti mastaabis igati arvestatav.

«Meil oli kohe algusest peale rahaline piir ette seatud ja seetõttu ei saanud projekti midagi väga utoopilist sisse panna,» rääkis noormees. «Aga Eesti mõistes vastab see kõikidele standarditele.»

Pargi hooldamine soiku ei jää

Jakobsoni gümnaasiumi juures on trikipark varemgi olnud: 2005. aastal rajasid selle omal algatusel sinna tollased noored. Pargi hooldamine jäi aga soiku, sest selgus, et see ei kuulu õieti kellelegi. Suurem osa atraktsioone võeti maha 2009. aastal, sest need olid ohtlikult lagunenud. Sellest ajast on Viljandi trikisõitjate ainus ametlik harjutamisvõimalus noortekeskuse sisehallis.

Uut ekstreemspordiparki laokile jäämine ei ähvarda. Reevo Maidla ütlemist mööda pole praeguseks veel otsustatud, kelle hooldada see jääb, kuid kandidaate on kaks: kultuurimaja ja spordikool. Maidla lisas, et tõenäoliselt jäetakse park esimesena nimetatu hallata.

«Noortekeskus kuulub kultuurimaja juurde,» vastas Maidla küsimusele, mis oleks selle otsuse peamine argument.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles