Homsest on metsas keelatud lõkked, grillimine ja suitsetamine

Sakala
Copy
14. juunist ei tohi enam looduses grillida, koduaias on see endiselt lubatud. 
14. juunist ei tohi enam looduses grillida, koduaias on see endiselt lubatud. Foto: Elmo Riig

14. juunist kehtib üle kogu Eesti tuleohtlik aeg ning ulatuslike tulekahjude vältimiseks on metsa ja muu taimestikuga ning turbapinnasega aladel keelatud lõkketegemine, grillimine ja suitsetamine.

Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Tuuli Taavet ütles, et kuna kevad on olnud väga kuiv ning sel nädalal saabub ka selle suve esimene kuumalaine, on loodus muutunud äärmiselt tuleohtlikuks. "Selleks, et ulatuslikke maastikupõlenguid vältida, kehtestataksegi tuleohtlik aeg, mis seab looduses toimetamisele mõningaid piiranguid."

Tuleohtlikul ajal on keelatud vabas looduses lõket teha, grillida ja suitsetada, sest ülikuival ajal piisab vaid väiksest sädemest, et vallanduks ulatuslik põleng. "Grillimine, lõkketegu ja suitsetamine on tuleohtlikul ajal keelatud ka riigimetsa majandamise keskuse metsaaladel," lausus Taavet. "Oma koduaias tohib endiselt lõket teha ja grillida, kuid ohutus peab olema tagatud ning esmased tulekustutusvahendid olgu käepärast. Võimaluse korral aga tasub sealgi tuletegemist vältida." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles