Viljandi linnapea saatis Ukrainasse kaks äraütlevat kirja (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Sõpruslinn Ternopil kutsus Viljandi esindajaid 25.–27. augustiks külla, linnavalitsus teatas aga, et ei saa sel aastal külla sõita.
Sõpruslinn Ternopil kutsus Viljandi esindajaid 25.–27. augustiks külla, linnavalitsus teatas aga, et ei saa sel aastal külla sõita. Foto: Erakogu

Viljandi linnapea saatis teisipäeval ametliku äraütlemiskirja Ukrainas Kiievi oblastis asuvale Bojarka linnale, kes oli avaldanud soovi saada Viljandi sõpruslinnaks, ning selgitas, et Viljandi ei otsi endale praegu uusi partnereid, sest üks sõpruslinn Ukrainas juba on.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul tuleb sõpruslinnaks hakkamise taotlusi sageli. "Kui Viljandis käivad teiste riikide suursaadikud, siis tehakse ikka ettepanekuid," lausus ta ning meenutas, et viimati on ta saanud pakkumisi Jaapanist, Hiinast, Moldovast ja Rumeeniast. "Meil on aga juba päris palju sõpruslinnu ja mitte et meil oleks väike süda, aga rohkematega oleks keeruline."

Tegelikult on suhtlus mitme sõpruslinna, eeskätt USA Frostburgi ja Cumberlandiga aja jooksul üsna nõrgaks jäänud. Linna kodulehe andmetel on Viljandil kümme sõpruslinna ja värskeim neist on Gruusia Thelavi, kellega sai leping sõlmitud 2017. aastal. Kaks esimest sõpra olid Läti Valmiera aastast 1960 ja Soome Porvoo aastast 1961. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles