Tublid kirjutajad käisid preemiaks Ahhaas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kümme aastat on Tarvastu kandi lapsed kirjutanud omaloominguvõistlusele toredaid jutte.

Tänavu lõi jutuvõistlusel kaasa 87 last viiest koolist. Üldteema oli «Teadusaasta valguses» ja alateemasid oli kümme.

Emakeelepäeval sõitsid tublimad jutukirjutajad preemiaekskursioonile Tartusse Ahhaa keskusesse. Nagu lapsed ise rääkisid, oli sealses lektooriumis korraldatud aktus igati uhke ja keskuse teadusemaailm põnev.  

Mõni laps pöördus koju limonaadivalmistaja tunnistusega. Julgemad, need, kes arvasid, et võiksid tulevikus arstiks õppida, tegid ka esimese operatsioonikatse lihatööstusest toodud seasilmadel.

Tagasiteel arutasid õpilased, et järgmisel korral oleks vahva minna mitmepäevasele reisile. Ürituse korraldaja õpetaja Aime Mäeoru sõnul tundis seltskond päevast suurt rõõmu.

Kõige tublimad kirjutajad olid järgmised.

I ja II klassi õpilastest tuli võitjaks Karl Kristofer Alp, teist kohta jagasid õed Emma ja Liisi Tamm (kõik Tarvastu gümnaasiumist) ning kolmandaks tuli Eero Sten Põldmaa Paistu koolist. Eripreemia anti Rahel Lannajärvele Tarvastu gümnaasiumist.

III ja IV klassi õpilastest sai esikoha Meeri Helena Kalamees Suislepa koolist, teise koha Johanna Ruljand Kärstna koolist ning kolmanda koha Aurelia Elenora Kristjohann Holstre koolist. Eripreemia said Oskar Henry ja Hannah Grete Verbeek Tarvastu gümnaasiumist.

IV ja V klassi arvestuses sai esikoha Renee Trei Tarvastu gümnaasiumist, teiseks jäi Kristel Kraun Kärstna ja kolmandaks Annabell Kalda Suislepa koolist. Eripreemia said Alice Lippa Tarvastu gümnaasiumist ja Merily Palumaa Suislepa koolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles