«Bändiliiga» finalistid on teada

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel selgusid kolm viimast ansamblit, kes hakkavad kuu lõpul võistlema «Viljandi bändiliiga» võidu eest.

Teisest poolfinaalist pääsesid publiku ja žürii häälte summeerimise järel edasi ansamblid Crucial Attack, Hedgehog and Fogmen ja Under The Glory. Esimesest poolfinaalist ootavad neid ees Leinapeni, Uwe Boll ja The Fuxx.

«Viljandi bändiliiga» korraldaja Juhan Nöpsi sõnul läksid poolfinaalid igati korda. «Tase oli väga hea ja publiku huvi oli samuti olemas,» hindas Nöps ning lisas, et finaal tõotab tulla põnev.

«Juba poolfinaalis oli paras jagu rebimist ja üks bänd pääses teisest poolfinaalist edasi väga napilt: otsustasid publiku antud hääled,» rääkis Nöps.

Teisele võistluse korraldajale Mart Saarele teeb head meelt see, et finaali pääsesid ka Uwe Boll ja Leinapeni, kes on varem osalenud noortebändide võistlusel. «Kuigi nad seal päris tippu ei jõudnud, pole noored mehed niisama passima jäänud, vaid edasi töötanud,» hindas ta.

Stiililiselt peaks finaal tulema mitmekesine: edasi pääses nii kergemat rokki kui karmi metal’it ja elektroonilist muusikat. «Huvitav ja teistest erinev oli

Hedgehogi and Fogmeni Aafrika mõjutustega muusika, millele on raske stiilinimetust külge panna,» lisas Mart Saar.

Sel aastal esimest korda asetleidva «Viljandi bändiliiga» finaal on 31. märtsil klubis Rubiin. Võitja saab auhinnaks 50 protsenti kõigi kolme kontserdi piletitulust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles