Anu Raud propageerib häid asju nii oma vaipades kui ka muidu

Copy
Anu Raua vaibanäitus «Elumustrid» Heimtali mõisa ringtallis, nüüdses põhikooli spordihoones, on avatud iga päev 20. juulini. Näituse kujundas Ene-Liis Semper. Pühapäeva keskpäeval algab näitusel kuraatorituur.
Anu Raua vaibanäitus «Elumustrid» Heimtali mõisa ringtallis, nüüdses põhikooli spordihoones, on avatud iga päev 20. juulini. Näituse kujundas Ene-Liis Semper. Pühapäeva keskpäeval algab näitusel kuraatorituur. Foto: Elmo Riig

Oma vaipade näituse «Elumustrid» avamisel Heimtali mõisa ringtallis ütles Anu Raud, et seni on ta näitusi teinud kodu- ja välismaistes suurtes linnades, nüüd aga on ta rahul, et saab teha sünnipäevanäituse kodukohas, mille loodus ja rahvas on teda inspireerinud ning kus suur osa tema vaipadest ongi sündinud. Hea mõte, nagu tal ikka.

Umbes 100-st Anu Raua loodud vaibast on näitusele koondatud üle 60: muuseumidest, kirikutest, koolidest ja muudest asutustest ning erakogudest. See on haruldane võimalus tema kunsti sellises ulatuses näha ja nautida. Vaipu on alates diplomitööst «Muhu paar» (1968) kuni tänavuste tema kavandite järgi Tekero osaühingus käsitaftingu tehnikas loodud põrandavaipadeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles