Politseid tüüdanud mees saadeti arestimajja

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss
Politseibuss Foto: Postimees.ee

Kohus määras Lõuna politseiprefektuuri juhtimiskeskust sadade asjatute kõnedega tüüdanud Tarvastu vallas elavale 44-aastasele Arvole karistuseks 10 päeva aresti.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ave Lillemäe sõnul helistas Arvo 5.—29. jaanuarini juhtimiskeskuse operatiivtelefonil 110 kokku 225 korda. Kõnemaneeri põhjal otsustades oli ta tõenäoliselt alkoholijoobes.

Ainuüksi 28. jaanuaril kella 21-st kuni 29. jaanuaril kella 11.30-ni suutis mees juhtimiskeskuse töötajaid asjatute kõnedega segada 103 korral.

«Ennast iga kõne algul huligaaniks nimetav mees rääkis juhtimiskeskuse töötajatele seosetut juttu, ühestki õigusrikkumisest tal politseile teatada ei olnud ja politsei abi ta ei vajanud,» sõnas Lillemäe.

29. jaanuari öösel, kui Arvo kõned juhtimiskeskusesse tavapärasest sagedasemaks muutusid, andis Viljandi politsei juhtivkonstaabel mehele seadusliku korralduse politsei töö segamine lõpetada. Et Arvo käsku ei kuulanud ning jätkas järjepidevalt põhjendamatute kõnedega politsei töö segamist, peeti ta kinni ja toimetati arestimajja.

30. jaanuaril määras kohus mehele karistuseks 10 päeva aresti, mida ta kohe kandma pidi asuma.

«Nagu me varemgi korduvalt öelnud oleme, ei ole operatiivliin oma emotsioonide väljaelamiseks sobiv koht,» ütles Lõuna politseiprefektuuri juhtimiskeskuse vanemkomissar Madis Soekarusk. «Põhjendamatud kõned takistavad politseil tegelike ülesannete täitmist ning võivad ohtu asetada samal ajal abi vajavate inimeste elu ja tervise.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles