Raamaturetk viib kolme Viljandi romaani radadele

Margus Haav
, reporter
Copy
Gert Kiiler viib huvilised Viljandi raamaturadadele. Võimalik on leida ka selliseid kohti, kuhu on jõudnud kõigi kolme romaani tegelased.
Gert Kiiler viib huvilised Viljandi raamaturadadele. Võimalik on leida ka selliseid kohti, kuhu on jõudnud kõigi kolme romaani tegelased. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnaraamatukogu korraldab suvel kirjanduslikke jalutuskäike, milleks annavad ainest kolm sellist ilukirjanduslikku raamatut, mille tegevus toimub Viljandis. 

Poolteise tunni jooksul käiakse kohtades, kus tegutsevad Arnold Sepa romaani "Raisatud suvi", Paavo Matsini "Gogoli disko" ja Gert Kiileri "Eranuhke ei armasta keegi" tegelased. Selle käigus loetakse neist kolmest, eri ajastust ja eri žanrist pärit raamatust tsitaate. Jalutuskäigule võib tulla ka siis, kui kõik kolm raamatut pole läbi loetud, aga korraldajate kinnitusel on kindlasti põnevam, kui teostega ollakse tuttav. Jalutuskäigu marsruudi koostas ja retke juhib Gert Kiiler.

"Muidugi on Viljandiga seotud raamatuid rohkem, näiteks Viivi Luige "Seitsmendas rahukevades" on kirjeldatud omaaegset raamatupoodi ja piimasaali," rääkis Kiiler. "Otsisin aga selliseid, kus oleks rohkem sees linnapilti. Kui ühes raamatus on põgusalt mainitud mõnda Viljandiga seotud kohta, siis ilmselt ei oleks mõtet neid programmi lülitada. Nendes kolmes on Viljandit kindlasti kõige rohkem."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles