Tuuli Tolmov: kui koos kooliga kaovad raamatukogu ja lasteaed, on Leie väljasuremine vaid aja küsimus

Tuuli Tolmov
, Viljandi vallavolinik (EKRE)
Copy
Kui nelja aasta eest jäi Viljandi vallal Leie kooli sulgemine kohtusse läinud lapsevanemate pärast katki, siis sel korral kogukond kohtusse ei lähe ja sügisest Leie enam õpilasi vastu ei võeta.
Kui nelja aasta eest jäi Viljandi vallal Leie kooli sulgemine kohtusse läinud lapsevanemate pärast katki, siis sel korral kogukond kohtusse ei lähe ja sügisest Leie enam õpilasi vastu ei võeta. Foto: Marko Saarm

29. MAIL oli Leie kooli viimasel lennul tutipäev. Aastaid pidas Leie põhikool visalt vastu vallajuhtidele, kellel polnud ei huvi ega soovi seda väikest kooli toetada. Pidev vastukampaania ja hirm sulgemise ees sundisid lapsevanemaid teiste koolide kasuks otsustama ning nii Leie laste nimekiri kahaneski.

Kui Leie põhikool ja lasteaed ühinesid Leie kooliks, tärkas korraks lootus, kuid seegi kustus tänavu märtsis, mil volikogu otsustas Leie kooli Kolga-Jaani kooliga liita. See oli ühtlasi kooli sulgemise otsus. Kas aga põhikooli sulgemine tähendab ka lasteaia kadumist?

Kui veel paar kuud tagasi lubati innukalt, et praegu koolihoones tegutsevad lasteaed ja raamatukogu jäävad kindlasti alles, siis juba puhuvad uued tuuled. Leie lasteaia Sipelgapesa sulgemist kaalutakse olukorras, kus ümberkaudsete lasteaedade rühmad on täis ja lapsed on järjekorras. Praegu on asi muidugi veel koosolekute ja kohtumiste tasemel ning sellele mõttele pole ametlikku käiku antud, kuid suund on selgelt sinnapoole. Arengukavasse on ju kirja pandud "koolihoonest väljumine".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles