Endine Ugala juht sai kultuuriministeeriumi kantsleriks

Sakala
Copy
Kristiina Alliksaar asub kultuuriministeeriumi kantslerina ametisse 1. augustil.
Kristiina Alliksaar asub kultuuriministeeriumi kantslerina ametisse 1. augustil. Foto: Kultuuriministeerium

Valitsus nimetas neljapäevasel istungil kultuuriminister Heidy Purga ettepanekul kultuuriministeeriumi kantsleriks Kristiina Alliksaare.  

"Kultuuri-, spordi- ja lõimumisvaldkond on kirju ning siin on palju väljakutseid, kuid kindlasti rohkem rõõmu. Mul on suur au ja vastutus see väljakutse vastu võtta ning pakkuda valdkonnale tuge, mis vajalik ja võimalik – minu senine kogemustepagas loob selleks tugeva aluse," ütles Kristiina Alliksaar.  

2019. aastast on ta juhtinud teatrit Vanemuine ning aastatel 2014–2019 oli Ugala teatri eesotsas. Lisaks on tal pikaaegsed kogemused muusikasektorist ning omavalitsuse tasandil kultuurijuhtimise kogemus Viljandimaa omavalitsuste liidu kultuurinõunikuna. 

Kristiina Alliksaarel on magistrikraad Tartu ülikoolist muutuste juhtimises ning Eesti muusika- ja teatriakadeemiast kultuurikorralduses. 

Ministeeriumis asub ta tööle 1. augustist. Praegu ametis oleva kantsleri Tarvi Sitsi ametiaeg lõpeb 10. juunil. Vahepealsel ajal täidab kantsleri töökohustusi kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles