Aasta õpetaja ootab esitamist

Sakala
Copy
Pikk kooliaasta on selja taga ning Viljandi otsib parimaid õpetajaid.
Pikk kooliaasta on selja taga ning Viljandi otsib parimaid õpetajaid. Foto: Marko Saarm

Juuni lõpuni on aega esitada Viljandi linnavalitsusele ettepanekuid, kes võiks olla aasta õpetaja, aasta noor õpetaja, aasta haridusasutuse juht ning teenekas õpetaja.

Kandidaatide esitamine käib e-keskkonna kaudu. Selleks tuleb täita vormikohane avaldus ning saata toetuskiri haridusasutuse hoolekogult, pedagoogiliselt kollektiivilt ning õpilasesinduselt, juhul kui koolis tegutseb õpilasesindus. Haridusasutus ise võib iga aunimetuse määramiseks esitada ühe kandidaadi, üle 300 õpilasega haridusasutus kaks kandidaati.

Haridustöötajate tunnustamise eesmärk on tähtsustada õpetaja rolli ja tunnustada neid, kes on välja teeninud õpilaste, lastevanemate, kolleegide, haridusasutuse pidaja ja üldsuse lugupidamise. Samuti neid, kelle töö ja isiklik eeskuju on aidanud oluliselt kaasa noorte isiksuste kujunemisele, ja neid, kes on mõjutanud positiivselt Viljandi hariduselu.

Viljandi abilinnapea Tonio Tamra sõnul on õpetaja amet üks tähtsamaid ja vastutusrikkamaid ning tihtipeale jääb märkamata lisapanus, mida õpetajad iga päev oma töösse ja tegemistesse annavad ning mida nad lisaks õppekavale ja oma ainele meie lastele õpetavad.

«Õpetajate märkamist ja tunnustamist ei ole kunagi liiga palju. Seepärast kutsungi kõiki üles esitama kandidaate linna aasta õpetaja aunimetusele,» lausus Tamra pressiteate vahendusel.

Tunnustuse saajaid autasustatakse preemiaga, mille suurus on 1000 eurot, ning nende nimed kantakse Viljandi linna auraamatusse. Preemia saajaid tunnustatakse sügisel õpetajate päeva puhul korraldataval tänuüritusel või preemia saajale sobival ajal ja sobivas kohas. Esitatud kandidaatide seast valib preemia saajad välja Viljandi linnavalitsuse kinnitatud komisjon.

Rohkem infot aunimetuste ja avalduse esitamise kohta leiab Viljandi linnavalitsuse veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles