Jaanipühad juhatab sisse Suure-Jaani muusikafestival

Sakala
Copy
Suure-Jaani muusikafestival on kavas 17.–23. juunini.
Suure-Jaani muusikafestival on kavas 17.–23. juunini. Foto: Marko Saarm

Rahvusvahelise Artur Kapi ühingu eestvedamisel saab traditsiooniliselt jaanipäeva eel, 17.–23. juunini teoks heliloojatele Kappidele pühendatud Suure-Jaani muusikafestival.

26. festival avatakse festivalilipu heiskamisega Suure-Jaani Tervisekoja ees ning festivalile pühendatud raamatu «Loojad. Suure-Jaani muusikafestivali 25 aastat» esitlusega.

Peakorraldaja Priit Toobal tõi näiteks, et Tääksi vesiveski vabaõhulaval tuleb kontsert «Kapi blues», Suure-Kõpu mõisas esineb vanamuusikaansambel The Revalers ja Suure-Jaani õigeusu kirikus Eesti rahvusmeeskoor, Suure-Jaani koolis astuvad üles Eesti muusika- ja teatriakadeemia ooperistuudio ja sümfooniaorkester ning Olustvere leivakojas Jaanus Nõgisto ja Tõnu Timm. Koostöös Eesti muusika- ja teatriakadeemiaga on kavas Andres Uibo oreliklassi galakontsert.

Nagu ikka on 23. juuni öösel kell 3 Hüpassaare rabasaarel päikesetõusukontsert. Sel aastal läheb sohu orel. Orelit mängib David Timm (Leipzig), saksofoni Lembit Saarsalu, tšellot Marten Meibaum ning laulab ja vahetekste loeb Lauri Saatpalu.

Festivali kavas on eelmist festivali kajastav fotonäitus ja lõunatunnid, millel huvilised saavad lähemalt tuttavaks tuntud loovisikute ja nende tegemistega. Sel aastal on lõunatunni külalised Anu Raud, Lauri Saatpalu, Ivari Ilja, Ari Dubin ja Tiit Kõuhkna.

Festivali avapäeval leiab taas aset Põhja-Sakala valla aiakohvikute päev. Külalisi ootab 29 kohvikut Suure-Jaanis, Tääksis, Võhmas, Kildul, Vastemõisas, Sürgaveres ja mujal.

Festival viib külakosti Vändrasse Lüdigi saali.

Traditsiooniliselt lõpetab festivali jaanituli Suure-Jaanis, kus sel aastal on peaesineja Marju Länik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles