Viljandi haigla tahab teada saada patsientide mõtteid

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi haigla ärgitab patsiente ja töötajaid haiglaga seotud muremõtteid jagama.
Viljandi haigla ärgitab patsiente ja töötajaid haiglaga seotud muremõtteid jagama. Foto: Marko Saarm

Viljandi haigla kutsub tänasel patsiendipäeval nii patsiente kui ka haigla töötajaid rääkima sellest, mis on neile oluline, ning mõtteid saab kirja panna kas veebimärkmikusse või paberile haigla fuajees.

Täna tähistatava rahvusvahelise patsiendipäeva eesmärk on kutsuda patsiente ja haiglatöötajaid rääkima teemal "Mis on Sinu jaoks oluline?". Viljandi haigla osaleb selles ettevõtmises esimest korda.

"Otsustasime sel aastal ka ise patsiendipäeva tähistada ja seeläbi koguda meie enda töötajatelt ja patsientidelt väärtuslikku tagasisidet," ütles Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere. "See annab inimestele võimaluse öelda, mida nad tahaksid, et oleks teisiti, ning meile võimaluse kvaliteeti parandada. Mõnikord läheb vaja vaid väikseid ja lihtsaid muudatusi, et inimesed end meie juures veelgi paremini tunneksid."

Tampere kutsus nii patsiente kui ka töötajaid nädala jooksul kaasa rääkima, et murekohad üles leida. Oma mõtted saab kirja panna kas veebimärkmikusse või paberile. Veebimärkmik oma vastuste edastamiseks asub siin. Paberil saab oma mõtteid jagada Viljandi haigla suure maja esimese korruse fuajees, teisel korrusel ambulatoorse kliiniku ooteruumis ning psühhiaatriakliiniku ambulatoorse vastuvõtu ooteruumis.

Patsiendipäev ehk What Matters To You on rahvusvaheline liikumine, mille eesmärk on tuua tervishoiuteenuse keskpunktiks inimene. Liikumine julgustab patsiente ja tervishoiutöötajaid üksteiselt küsima: "Mis on Sinu jaoks oluline?"

Patsiendipäeva tähistamine 6. juunil sai alguse 2014. aastal Norras. Nüüdseks on sellest kujunenud ülemaailmne tervishoiuasutuste liikumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles