MULGI EKSPRESS ⟩ Abjas tähistati 50 aasta möödumist rongiliikluse lõppemisest

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Abja vanas raudteejaamas tegutseb praegu Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku Abja-Paluoja kogudus. Laupäeval meenutati selle juures viimase rongi lahkumist 50 aastat tagasi.
Abja vanas raudteejaamas tegutseb praegu Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku Abja-Paluoja kogudus. Laupäeval meenutati selle juures viimase rongi lahkumist 50 aastat tagasi. Foto: Egon Valdaru

Laupäeval oli Abja-Paluojal endise jaamahoone juures perepäev "50 aastat Mulgi Ekspressist". Täpselt pool sajandit tagasi lahkus sealt viimane rong, mis oli alustanud oma teekonda Mõisakülast ja suundus Viljandisse.

Abja kultuurimaja korraldatud perepäeval tegi muusikalise etteaste Margus Põldsepp oma vennapoja Otiga, rahvalike palade vahel kõneldes mainis muusik, et tema XIX sajandi lõpus sündinud vanaisa oli Mõisaküla vaksalis olnud jaamaülem. Perepäeval sõidutati lapsi kohale toodud lasterongiga ning korraldati võistlusmänge.

Abja muuseumist pärinevat infot kasutades pidas hoogsa ettekande endine vallavanem ja riigikogu eelmise koosseisu liige Peeter Rahnel. Ta rõhutas korduvalt, et rongiliikluse tulek kinnistas Abja-Paluoja püsimist Mulgimaa pealinnana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles