Kohus ei lubanud sotsiaalmajas ohvrit vägistanud meest vabadusse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kohtuotsusel jääb Jüri Šramko vanglasse kuni karistus on kantud.
Kohtuotsusel jääb Jüri Šramko vanglasse kuni karistus on kantud. Foto: Kristjan Teedema

Viljandi kohtumaja kohtunik jättis vanglasse 68-aastase vägistaja, kes soovis ennetähtaegset vabastamist. Vabaduses alkoholi liigtarvitamisega kimpus olnud mees väitis kohtu ees, et ei hakka uuesti viina jooma ja üleüldse ei jooks ta Eesti viina, vaid tarvitab ainult Ukraina oma.

Pensioniealine Jüri Šramko saadeti trellide taha mullu mais, sest oli vägistanud ühes Tallinna sotsiaalmajas raskes joobes naise, kes oli alkoholi liigtarbimise tõttu abitus seisus. Kohtu otsusega mõisteti mehele poolteise aasta pikkune vangistus ning tal oli tänavu kevadel õigus taotleda ennetähtaegset vabastamist. Mais langes Viljandis otsus, et vabastamist ei tule.

Ehkki vanglas on mees olnud sedavõrd tubli, et teeb käskimata ja kohtu korralduseta majandusabitöid ja osaleb ka ühes sotsiaalprogrammis, ei soovita vangla teda enne tähtaega vabastada. Hinnangu kohaselt on ta teistele ohtlik ning võib füüsiliselt rünnata. Uue seksuaalkuriteo toimepanemise võimalus järgmise viie aasta jooksul on hinnanguliselt 41–62 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles