Peet, söetükk, takk ja vana ajaleht. Kuidas Eesti naine end 160 aasta eest ilusaks tegi?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Eesti Rahva Muuseumi töötajad Kadri-Liis Olmaru Luha ja Kaari Siemer olid ka end jumestanud sel moel, nagu nad oma salongis kõigile pakkusid: peediga põsed punaseks ja söega kulmud tumedaks.
Eesti Rahva Muuseumi töötajad Kadri-Liis Olmaru Luha ja Kaari Siemer olid ka end jumestanud sel moel, nagu nad oma salongis kõigile pakkusid: peediga põsed punaseks ja söega kulmud tumedaks. Foto: Elmo Riig

Hansapäevade keskmes Vabaduse platsil kutsusid kaks Eesti Rahva Muuseumi töötajat kõiki soovijad vanaaegseid iluprotseduure tegema. Laual ootas uudistajaid peegel, tükk peeti, natuke sütt ning kõrval veel hea ports takku. Väljakul võis aga jalutamas näha täitsa tänapäevases rõivas naisi, kelle põsed olid ootamatult punased.

"Näitame, kuidas Eesti naine umbes 160 aastat tagasi kauniks tehti," rääkis Kaari Siemer. Kõike seda said uudistajad omal nahal kogeda, kui vaid telgis laua taga istet võtsid.

Omaaegne kaunistamistoiming algas piimaga näo puhastamisest, seejärel tehti peediga põsed punaseks ja lõpuks sai endale söega kulmud joonistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles