Sandra küla Sandra – elurikkuse eestkostja

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Sandra Urvak
Sandra Urvak Foto: Kristi Markov

Mitme vaidluse järel andis riigikohus Niilusoole elupikendust. Mittetulundusühing Niilusoo korraldas pikette ja kogus toetust. Ühingu liikmetega koos kirjutati kirju, räägiti ametnike ja juristidega, võeti ette matku ja filmiõhtuid. Turbamaardla kaeveluba tühistatigi kohtus tänu ühele paljudest vapratest piirinaabritest ja tema selja taga seisvale kogukonnale.

Sandra Urvakule on Niilusoo kaitsmine iseenesestmõistetav, sest ta peab loodust ja elurikkust tähtsaks ning teda ümbritsevad inimesed, kellele see samuti korda läheb. Eestkõneleja roll pole talle raske, sest talle meeldib kirjutada ja korraldada. "Ma olen ju bürokraat," ütleb ta muigamisi.

Urvak rõhutab, et kaevaluba tühistati tegelikult Niilusoo piirinaabri kohtuasja tõttu. "Piirinaaber on naisterahvas, kes on õppinud juriidikat ning kes seadusi uurides ja mõistes nägi, et temal kui naabril on võimalus luba vaidlustada. Selleks tuli esmalt nõuda kaebeõiguse taastamist, mille ta sai riigkohtus, ja siis tuli juba taotlus luba vaidlustada. Seal on kogu aeg olnud toeks meie advokaat. Nii et see inimene, kes vaidlustas ja võitis, ei ole mina, aga me oleme kõik olnud selle taga koos: kirjutanud kirju ja artikleid, kogunud allkirju, korraldanud Hooandja kampaania oma tegevuse juriidilise nõustamisega seotud kulude finantseerimiseks, postitanud, teinud matku ja kinoõhtuid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles