Viljandi legendaarne rokifestival jõuab pool sajandit hiljem plaadile (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi rokifestivalid olid vägagi tähelepanuväärsed, sest neil astusid üles nii kohalikud tippbändid kui ka naabermaade kollektiivid. Muusikahuvilisi saabus üle kogu Nõukogude Liidu.
Viljandi rokifestivalid olid vägagi tähelepanuväärsed, sest neil astusid üles nii kohalikud tippbändid kui ka naabermaade kollektiivid. Muusikahuvilisi saabus üle kogu Nõukogude Liidu. Foto: Arhiiv/Vaiguviiul

Firma Vaiguviiul plaanib augustis välja anda kahest plaadist koosneva albumi "Rockmuusikafestival Viljandi 1976", millele on jäädvustatud palad 1976. aastal asetleidnud kolmandalt ja ühtlasi viimaseks jäänud Viljandi rokkmuusikafestivalilt. 

Festivalil esinesid Tallinna ansamblid Psycho ja Teravik, milles Sulev Kuusiku kõrval mängis kitarri Kukerpillidest tuntud Tiit Kõrvits. Lavale astus üle pika aja Ruja, mille koosseisus oli festivalil Gunnar Graps. Samuti võis kuulda Polyphoni ning Tartust Viljandisse sõitnud Fixi ja Suuki. Kodulinna esindasid 11-liikmeline Kärjed ja Carl Robert Jakobsoni nimelise Viljandi 1. keskkooli poiste ansambel Tahukas.

Kuigi festivalile jäi tulemata ainsa välisesinejana siia oodatud kollektiiv nimega Opus Riiast, saabus siia rokkmuusikahuvilisi üle kogu Nõukogude Liidu, alustades Vladivostokist ja Lvivist ning lõpetades Leningradi, praeguse Peterburi, ja Riiaga. Kuigi on arvatud, et festivalist ei jäänud peale uduste fotode mingeid jäädvustusi, selgus, et Eesti Raadio salvestas suurema osa kontsertidest. Lindistatud paladest jäi alles küll valik, ent need on seniajani säilinud ning pärast hoolikat ja põhjalikku taastamist ka tänapäevasele muusikahuvilisele peagi kättesaadavad.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles