Kõik, mida vajad kodus imemaitsva kohvi valmistamiseks

Kaup24
Copy
Foto: © StockSnap canva.com

Paljude eestlaste hommikuse rutiini osaks on kohv. Ja selle nimel, et nautida võimalikult hõrku maitset, sellist, mis on sarnane hea kohvikoha kvaliteedile, on paljud valmis pingutama. Mida on vaja imemaitsva kohvi valmistamiseks kodus? Saa teada ja alusta iga oma hommikut parimate maitsetega!

Uba, kapsel või purustatud kohv?

Alustame kohvist endast. Hea maitse taga peitub nii oskuslik valmistamise kunst, aga ka uba, mida kohvi valmistamiseks kasutatakse. Jah, sa said õigesti aru, et parimad aroomid ja maitsed saad siis, kui eelistad kohvi valmistamist oast. Kui sul on kodus mõni teist sorti kohvimasin nagu näiteks kapselkohvimasin või sa ei jaksa igal hommikul oma Chemex kannu jaoks ubasid jahvatada, võid vahepeal kasutada juba jahvatatud kohvi või kohvikapsleid. Kohvikapslid on asendamatud kapselmasina jaoks ja selle masina kasutamisel tuleb leida just see parim kohvisort kapslite näol. Kohvikapslid on saadaval erinevat tüüpi kohvijookide jaoks, nii espresso, latte kui ka cappuccino valmistamiseks. Valides tasub aga veenduda, kas välja valitud kohvikapslid sobivad sinu masina jaoks ning mis tüüpi kohvioast on kohv valmistatud. See mõjutab seda, mis maitsega sinu kohvijook on.

Milline kohv valida?

Olenemata nüüd sellest, milline kohvimasin sul on ja kas sul tuleb osta kohvikapslid või oad, tee oma valik lähtuvalt kohvisordist. Baristad soovitavad eelistada 100% arabica kohviube ja neid jahvatada enne seda, kui hakkad kohvi valmistama. Kui sul on kodus espressomasin, mis jahvatab ube ise, pole see mingisugune probleem ja sul on vaja vaid vajutada nupule, et saaksid imemaitsva kohvijoogi.

Teiseks tuleks vaadata kohvi rösti. Kas see on tume või heleda röstiga? Valikul tuleb lähtuda maitsest, kui arvestada keskmist maitset, siis võib öelda, et eelistatuimad on heleda röstiga oad, sest nendes on tunda looduslikku magusust ja kerget happelisust. Tõeline gurmaan eelistab ka uba, mis on hiljuti röstitud ja pole pikka aega lettidel seisnud. Kõige parematest oa omadustest saad osa just siis, kui kasutad kohvi ära 1,5 kuu jooksul pärast röstimist.

Tarvikud hea kohvi valmistamiseks

Kohvi valmistamiseks vajad kohvimasinat või spetsiaalset kannu (moka kann, Chemex jt). Üheks mugavamaks valikuks on täisautomaatne kohvimasin, mis teeb sinu eest töö ära, aga headeks valikuteks on ka erinevad filterkohvimasinad ja teised kohvi valmistamiseks kasutatavad kannud. Erinevad kohvimasinad saad tellida nii Kaup24-st kui ka Hansapostist ja hoida oma väärtuslikku aega kokku, sest nendest e-poodidest, saad valida suurest valikust parima masina.

Teiseks, vali oma maitse järgi kohviuba või -kapslid. Eelista võimalusel värskelt röstitud ube. Kui sa soovid juua kohvi koos vahustatud piimaga, siis sõltuvalt masinast, osta kas piima vahustamiseks mõeldud kann või spetsiaalne vahustaja, kui see puudub sinu masinal. Automaatsele espressomasinatele ei pea üldjuhul lisatarvikuid ostma. Hoia ka silma peal, kas mõni klientileht pakub valdkonnas sooduspakkumisi.

Copy
Tagasi üles