Sõjapõgenikud tallu tööle ei kipu (2)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
See ülesvõte Linnamäe farmis lehmadega askeldavast Olga Barabeist on tehtud kohe pärast sõja puhkemist 27. veebruaril 2022. Ta oli toona väga mures kodumaale jäänud laste pärast ja mõlemad mehega kippusid Ukrainasse tagasi. Lapsed palusid neil jääda turvalisse Eestisse ja nad on siin praegugi.
See ülesvõte Linnamäe farmis lehmadega askeldavast Olga Barabeist on tehtud kohe pärast sõja puhkemist 27. veebruaril 2022. Ta oli toona väga mures kodumaale jäänud laste pärast ja mõlemad mehega kippusid Ukrainasse tagasi. Lapsed palusid neil jääda turvalisse Eestisse ja nad on siin praegugi. Foto: Egon Valdaru

Ehkki Ukraina sõja puhkemise järel on Eestisse jõudnud kümneid tuhandeid põgenikke, siis talutööle nad enamasti ei kipu. Tööjõupõuda on leevendanud hoopis Eestit tabanud majanduslangus.

Mustla lähedal asuva Linnamäe talu noorperemees Kalle Nukka ütles, et enne sõda läks ukrainlastega koostöö hästi: seal käisid aastaid vaheldumisi pered, kes olid head ja kindlad töötegijad. Sõja puhkemise järel naasis osa inimesi kodumaale, mõni läks ka rindele. Ukrainast asendajaid ei saanud enam tuua, sest mehed olid rindel või ei pääsenud riigist välja. Enne sõja algust oli talu 12 töötajast kuus Ukrainast, nüüd on neist alles üks abielupaar. Katsed sõjapõgenike seast tööjõudu leida ei kandnud vilja, enamik neist on linnast ning maale tööle ei kipu.

Hea laevaelu

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles