VASTULAUSE ⟩ Mihkel Servinski: kui ei sünni kolmandaid lapsi, pole lootust, et Eesti rahvastikukriisist väljuks

Mihkel Servinski
, sihtasutus Pere Sihtkapital analüütik
Copy
Rahvastikuarengu riiklik mõõdik on lõpetatud sündimuskordaja, millele riiklikus strateegias "Eesti 2035" seatud eesmärk on väiksem, kui rahvastikutaasteks vajalik.
Rahvastikuarengu riiklik mõõdik on lõpetatud sündimuskordaja, millele riiklikus strateegias "Eesti 2035" seatud eesmärk on väiksem, kui rahvastikutaasteks vajalik. Foto: Margus Ansu

26. MAIL ilmus Sakalas artikkel pealkirjaga "Kui ei sünni esimest last, siis pole lootust, et sünniks kolmas", milles Priit Lomp avaldab arvamust perepoliitika teemal. Arvestades Eesti sündide arvu olulist kahanemist, väärib see kirjatöö tähelepanu.

Arvamustega on nii, et neile hinnangu andmine skaalal "Õige-vale" sõltub sageli sellest, millise mätta otsast vaadata. Minu eesmärk on näidata, et nii mõnegi Priit Lombi arvamuse kõrval on teine vaatenurk, kust asjad näevad teistsugused välja.

Priit Lomp väljendab oma seisukohta: "Kui ei sünni esimest last, siis pole lootust, et sünniks kolmas." Õige! Usun, et selge kõigile, kel vähegi loogilist mõtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles