Juhtkiri ⟩ Suvi saab taas alata

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Öelda, et Viljandi hansapäevad on oodatud üritus, tundub justkui nende pisendamisena. Hansalaat, mitmekesine kultuuriprogramm, spordivõistlused ja aasta-aastalt üha populaarsemaks muutuv kohvikuöö meelitavad linnakodanikud kodust välja ning tee Viljandisse võtavad ette paljud inimesed ka mujalt maakonnast ja kaugemalt.

Hansapäevad pole lihtsalt üks tore väikesele ringile mõeldud üritus, vaid tõeline mitmepäevane festival. Võime endile tunnustavalt õlale patsutada, õigemini küll korraldajatele, kelle väsimatu ja suur töö tihti nähtamatuks jääb. Oleme suutnud hansapäevadest ilusa traditsiooni luua, seda hoida ja arendada.

Traditsiooni arendamist näitab suurepäraselt kas või see, et kodukohvikute ööst on kiiresti saanud hansapäevade üks ­oodatumaid ja rahvarohkemaid osi. Asjaolu, et see kolib ühest linnajaost teise, annab võimaluse kogu linna paremini kaasa haarata ja teisalt pakub see mõnusat vaheldust: igal aastal uued kodud ja uued toidud. Seekord saab – soovitavalt tühja kõhuga – minna külla Uueveski rahvale ning see, et kohta, kus seltskonnaga ­aega veeta, pakub lausa 28 kodu või toiduputkat, on igati tubli ja tunnustust väärt tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles