Võidutule toovad kaitseliitlane Raivo Roosi ja naiskodukaitsja Mari Mesipuu

Sakala
Copy
Võidutule toovad kaitseliitlane Raivo Roosi ja naiskodukaitsja Mari Mesipuu.
Võidutule toovad kaitseliitlane Raivo Roosi ja naiskodukaitsja Mari Mesipuu. Foto: Kaitseliidu Sakala Malev

23. juunil Viljandis peetaval Kaitseliidu paraadil annab vabariigi president Alar Karis kaitseliitlastele ja naiskodukaitsjatele üle võidutule, mille nood viivad edasi oma kodumaakondadesse. Võidutuli süüdatakse paraadipäeva hommikul, ühendades muinas- ja mälestustule. Võidutule toojateks valiti igast maakonnast üks kaitseliitlane ja üks naiskodukaitsja. Nemad saavad paraadil võidutule, et viia see oma kodukanti ja jagada jaanitule süütamiseks kõigile soovijatele. Viljandimaad esindavad kaitseliitlane Raivo Roosi ja naiskodukaitsja Mari Mesipuu.

Raivo Roosi kuulub Kaitseliitu 2009. aastast. Roosi on Linnuse üksikkompanii 6. rühma pealik ja kuulub Sakala maleva lahingukompaniisse. Ta on olnud kümme aastat rahuaegne rühmapealik. Enne viimaseid struktuurimuudatusi oli ta umbes sama kaua lahingukompanii tagalarühma pealik.

Mari Mesipuu kuulub Naiskodukaitse Sakala ringkonna ridadesse 2017. aastast. Sakala maleva teatel on ta panustanud oma aega ja energiat nii Karksi jaoskonna kui ringkonna ettevõtmistesse ning esindanud Sakala ringkonda korduvalt üleriigilistel võistlustel. 2021. aastal valiti Mesipuu Sakala ringkonna aasta naiskodukaitsjaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles