Vallavõim liitis kaks lasteaeda vanemate ja opositsiooni vastuseisust hoolimata

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Vana-Võidu lasteaed jätkab iseseisvana aasta lõpuni ja siis ühendatakse see Viiratsi lasteaiaga. Maja jääb kasutusse nagu seni.
Vana-Võidu lasteaed jätkab iseseisvana aasta lõpuni ja siis ühendatakse see Viiratsi lasteaiaga. Maja jääb kasutusse nagu seni. Foto: Marko Saarm

Vana-Võidu ja Viiratsi lasteaed liidetakse ühtse juhtimise alla uue aasta esimesest päevast ja seda hoolimata lapsevanemate ning volikogu opositsiooni häälekast vastuseisust. Vallajuhtide seletusel on liitmine põhjendatud rahalise kokkuhoiu ja valla enda hariduse arengukavaga.

Eelmisel nädalal volikokku jõudnud otsus oli vallajuhtidel kavas teha juba paar kuud tagasi, kuid abivallavanem Irma Väre sõnul kohati Vana-Võidus arvatust suuremat lapsevanemate vastuseisu ja seetõttu võeti tempot maha.

"Me ei osanud seda ette näha, et tuleb rohkem kaasata," tunnistas abivallavanem. Nii kohtus vallavõim hoolekogu ja lapsevanematega kevade jooksul neli korda, aga ühisele meelele tegelikult ei jõutudki. Oma viimases pöördumises palusid lapsevanemad, et liitumine lükataks edasi vähemalt 2024. aasta sügiseni, kuid vallavõim ei pidanud seda põhjendatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles