Juhtkiri ⟩ Kus pidu pidada? (1)

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Laupäeval peeti Viljandis maakonna noorte laulu- ja tantsupidu. Kui lauljad ja orkestrid astusid üles nagu ikka lauluväljakul, siis tantsijatele tuli kaasa elama minna Viljandi spordihoone saali. Sel valikul on kindlasti nii häid kui halbu külgi, aga halbu ilmselt tublisti rohkem. Jutul, et nii saab tantsijad ja pealtvaatajad ilma eest varjule, olgu siis hirm päikese või vihma ees, on tõepoolest iva sees. Aga mõnedki tantsijad kurtsid, et spordihoones oli umbne ja palav, nii et vaevalt mai lõpus päikese käes tantsimine oleks kehvem variant olnud.

Tantsupidu on mõeldud vaatamiseks, ent nagu nädalavahetusel näha võis, päris kõik soovijad tantsuetendust mugavalt vaatama ei mahtunud. Esiridades võis ju vabu kohti olla, aga arusaadavalt sooviti istuda veidi kõrgemal, et väljajoonistuvaid kauneid mustreid paremini näha.

Tantsijad peaksid võimaluse korral saama ise valida, kus ja kuidas nad jalga keerutavad. Võib-olla oligi spordihoone väljak tantsimiseks suurem ja parem kui laululava plats, aga spordihoone ei kipu mahutama tantsupeo publikut. Varem on Viljandis seda pidu enamasti ikka lauluväljakul peetud ja hakkama saadud, kuid ei maksa unustada, et on teisigi kohti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles