Viljandi naised hoidsid rattavõistlustel lippu kõrgel

Sakala
Copy
Kristel Sandra Soonik
Kristel Sandra Soonik Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Laupäeval peetud võistlusel «Ladies Tour of Estonia» tuli viljandlane Kristel Sandra Soonik kolmandaks ja pühapäevasel Tartu rattarallil oli parim Viljandimaa esindaja nii naiste kui meeste seas Elina Tasane.

«Ladies Tour of Estonia» 111,7 kilomeetrit pika sõidu võitis tugeva soolosõidu teinud Ukraina rattur Olga Shekel. Grupifinišis sprintis teisele kohale austerlanna Kathrin Schweinberger ning kolmandaks tuligi eestlanna Kristel Sandra Soonik.

Nagu seisab korraldajate pressiteates, mõjutas sõitu tugev tuul, mis tegi võistluse raskeks ja põnevaks. Kui sõidu lõpuni oli jäänud 40 kilomeetrit, eraldus peagrupist kuueliikmeline juhtgrupp. Ukrainlane võttis veerandsada kilomeetrit enne finišit ette soolorünnaku. Kuigi jälitajad jõudsid talle vahepeal väga lähedale, suutis Shekel oma edu jälitajate ees hoida ja finišeeris uhkes üksinduses ajaga 2 tundi, 44 minutit ja 35 sekundit. Ukrainlannat jälitanud 11-liikmeline grupp kaotas võitjale 46 sekundit.

Kristel Sandra Soonik, kes oli ühtlasi parim noorrattur, ütles, et see oli miinimum, mille järgi Eesti rahvuskoondis tuli. «Tänavune võistlus oli kindlasti põnevam ja raskem kui eelmisel aastal, sest jagus küljetuulelõike ja grupis toimus palju rünnakuid,» lausus ta.

Sõidu keskpaigas pärast kruusalõiku juhtus Soonikul ärev moment, kui tema ratta käiguvahetaja lakkas töötamast. Probleem küll lahendati, kuid rattur pidi nägema palju vaeva, et jõuda tagasi peagruppi. «Ma mõtlesin, et nüüd on kõik. Mul ei olnud varuratast ja ma ei oleks kujutanud ette, et oleksin pidanud kellegi teise rattaga sõitma,» lisas ta.

Selle võistluse seitsmendaks tuli Elina Tasane, kes järgmisel päeval kihutas Tartu rattaralli finišisse parima Viljandimaa sportlasena. Naiste arvestus sai ta kolmanda koha, 128 kilomeetrit pika distantsi läbimiseks kulus 2 tundi, 47 minutit ja 34 sekundit. Üldarvestuses tähendas see 38. kohta.

Elina Tasane
Elina Tasane Foto: Eesti jalgratturite liit
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles