Kohtuotsuse eeskujulik täitmine tõi kaasa harva esineva otsuse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kohtuuksed avanevad väga harva nende ees, kelle kohus on ennetähtaegselt käitumiskontrolli alt vabastanud. Peaaegu sada korda rohkem on neid, kes kontrollile ei allu ja kohus peab määrama lisakaristusi.
Kohtuuksed avanevad väga harva nende ees, kelle kohus on ennetähtaegselt käitumiskontrolli alt vabastanud. Peaaegu sada korda rohkem on neid, kes kontrollile ei allu ja kohus peab määrama lisakaristusi. Foto: Arvo Meeks

Kuu aega tagasi tegi Viljandi kohtunik üsna harva esineva määruse ja vabastas süüdimõistetu enne tähtaega käitumiskontrolli nõuetest, sest too oli kriminaalhooldaja ettekande kohaselt kolm aastat eeskujulikult käitunud.

Niisugune ennetähtaegne kriminaalhoolduskohustusest vabastamise võimalus on seaduses olnud 2015. aastast, aga kasutada on saanud seda väga harva. Aasta jooksul kõigi Eesti kohtute peale kokku tuleb ehk kümmekond sellist määrust. Samal ajal pöördusid kriminaalhooldajad mullu 970 korda kohtu poole ettekandega, et tingimisi vangistuse saanud inimese karistust tuleks karmistada, sest too ei pea talle pandud kohustusi millekski.

Üle kahe aasta eeskujulikku käitumist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles