Jüri Ratas: Reformierakonna "Kärbi ja tõsta makse!"-poliitikaga jätkub majanduse langus

Jüri Ratas
, Keskerakonna esimees
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Sander Ilvest

EUROOPA Komisjoni kevadprognoosi kohaselt näitas Euroopa Liidu majandus eelmisel aastal keerulises ülemaailmses kontekstis tugevat vastupanuvõimet. Eesti oli 27 liikmesriigi seas ainus, kus majandus eelmisel aastal langes. Seda 1,3 protsendi võrra. Tegemist on kaks korda sügavama majanduslangusega, kui koroonakriisist tingitud eriolukorra aastal.

Euroopa Liidu tasemel tõdeti, et tänu sihikindlatele jõupingutustele energiajulgeoleku tugevdamisel ja valitsuste õigeaegsetele toetusmeetmetele suudeti vältida talvist majanduslangust. Ollakse isegi kindlas mõõdukas kasvus ka sel aastal, kuid Eesti kohta see ei käi. Talvine majanduslangus oli Eestis viimase aasta võrdluses sügavaim – eelmise aasta viimases ja ka selle aasta esimeses kvartalis kogesime neljaprotsendilist kukkumist.

Taaskord on leidnud tõestust, et Reformierakonna nägemus tõhusast majanduspoliitikast ei päde. Keeldudes asjakohastest ja ajutistest toetusmeetmetest lohistati Eesti majandust erakordselt kõrgest inflatsioonist majanduslanguseni välja. Selle tulemusena on Eesti töötlev, just ekspordile suunatud tööstus eriti keerulises olukorras. Eksportivatel ettevõtetel on tänu kiirele kulude kasvule ja hinnatõusule rahvusvaheliselt konkureerida üha keerulisem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles