Mittetulundusühing Niilusoo näeb võitu riigikohtus vahefinišina

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Niilusoo kaitsjad näevad riigikohtu otsust vahefinišina ning hästi on nende arvates alles siis, kui piirkonda kohaliku tasandi kaitseala moodustatakse. 
Niilusoo kaitsjad näevad riigikohtu otsust vahefinišina ning hästi on nende arvates alles siis, kui piirkonda kohaliku tasandi kaitseala moodustatakse. Foto: Marko Saarm

Kuigi riigikohus tühistas Kolga-Jaani lähedal aktsiaseltsile Mikskaar turba kaevandamiseks antud loa, näeb piirkonna kaitseks väljaastunud mittetulundusühingu Niilusoo esindaja Sandra Urvak seda alles vahefinišina.

​Urvak rääkis, et kohtuotsuses tuuakse küll välja plaanitava turbakaevanduse lähedale jääv elumaja, ent inimese vaatenurk on kõigest üks pool. Ka loodusele on praegune otsus tema sõnul suur võit, kuid mitte lõplik, vaid vaheetapp. "Võib oletada, et kes tahes kaevandushuviline võib sisse anda uue taotluse loa saamiseks, aga samal ajal on vald algatanud meie ettepanekul kohaliku tasandi kaitseala moodustamise ja selle eksperthinnang peaks mai lõpuks jõudma vallani," tähendas ta ning nentis, et alles siis, kui vald saab sinna kohaliku tasandi kaitseala moodustada, võiks öelda, et on hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles