GALERII Kümme villast muruniidukit kuulutasid niitmishooaja Viljandi lossimägedes avatuks

Copy

Kolmapäeva pärastlõunal toodi taas Viljandi lossimägede nõlvu niitma lambad. Kümmet suurt ja väikest niidukit olid tervitama tulnud Kesklinna lasteaia Kärjemesila rühma lapsed ja linnavalitsuse esindajad.

Lambad toodi Ranna puiesteele aedikusse ning erilise päeva puhul tohtisid lapsed lambakasvataja ja keskkonnaspetsialisti valvsa pilgu all neid leivaviiludega toita. Muidu on lammaste toitmine rangelt keelatud, sest nood saavad oma söögi nõlvadelt ise kätte ja kui neil peaks midagi juurde vaja olema, hoolitseb selle eest lambakasvataja.

Mõnigi laps asus pehmet leiba ise nosima, ent naeru ja kilkeid jagus tükiks ajaks. Lastega kaasas olnud õpetaja Maire Mändla sõnas, et idee lastega lammaste aedikusse laskmist vaatama tulla oli välja pakkunud Viljandi linn ning ega pikalt olnud vaja mõelda. Lapsevanemad olid sellega kohe päri, kuigi retk lossimägedesse sai teoks uneaja arvelt. Nagu õpetaja ütles: laste ja looduse omavahel tutvustamine ning lastele rõõmsate kogemuste pakkumine on vanematele ju väga tähtis. Lapsed ise olid mõttest lambaid vaatama minna vaimustuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles