Viljandiga seotud Facebooki grupi administraator viskas veebipolitseiniku välja (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi veebipolitseinik Elerin Tetsmann
 
Viljandi veebipolitseinik Elerin Tetsmann  Foto: Marko Saarm

Viljandimaa veebipolitseinik andis oma Facebooki seinal teada, et on saanud ajutise keelu Facebooki grupilt Märgatud Viljandis UUS. Põhjendust keelule lisatud ei ole.

"Ilmselt olen liiga palju tööd teinud," kirjutas Elerin Tetsmann ja lisas naerunäo. "Aga head sõbrad, vähemalt siis teate, miks minu postitusi sealt grupist ei leia, kuid olen Teie kõigi jaoks jätkuvalt olemas."

Sakalale ütles Tetsmann, et see on esimene kord, kui Viljandi veebipolitseinik on mõnes grupis osalemiskeelu saanud, mujal Eestis on seda aga ka varem juhtunud. "Ühtegi põhjendust ma saanud ei ole," kinnitas ta.

Teate keelu kohta sai politseinik kolmapäeva hommikul. Teisipäeval oli ta veel gruppi kommentaari postitanud.

Märgatud Viljandis UUS on kohalik suurim ja mõjukaim grupp, milles on 14 000 liiget. Kolmapäevase postituse tegi Tetsmann eeskätt selleks, et jälgijad teaksid, et temaga ei saa selle grupi kaudu ühendust, ning ta avaldas lootust, et suudab olukorra grupi loojatega kiirelt lahendada.

Grupil on ametlikult kaks administraatorit ja moderaatorit. Neist üks on Castle Escape‘i ehk Viljandi põgenemistoa kontoga. Sealt vastati Sakala päringule, et nemad kasutavad platvormi ainult oma jälgijaskonna suurendamiseks ja äritegevuseks. "Meie kasutajatele keelde ei pane ega spämmiga tegele," kirjutati vastuseks.

Teine grupi administraator Sakalale vastanud pole.

Viimased paar päeva on Tetsmann tegutsenud selle nimel, et kustutada veebiavarustest Viljandimaa lapse peksmise videoid, ning teinud üleskutseid, et neid videoid ei jagataks.

Veebipolitseinik pääseb teate järgi gruppi tagasi 20. juunil.

Veebipolitseiniku postitus oma Facebooki seinal
Veebipolitseiniku postitus oma Facebooki seinal Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles