Viljandimaalt osaleb kirikute ööl neli pühakoda

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Kirikuõpetaja Hedi Vilumaa võõrustab tulijaid Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku SUURE-JAANI JOHANNESE kirikus. Sealne orel sai mullu 85. aastaseks.
Kirikuõpetaja Hedi Vilumaa võõrustab tulijaid Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku SUURE-JAANI JOHANNESE kirikus. Sealne orel sai mullu 85. aastaseks. Foto: Elmo Riig

Reedel, 26. mail tuleb Eestis järjekordne kirikute öö, mil paljude pühakodade uksed on kõigile valla.

Viljandimaalt osalevad ettevõtmises Viljandi baptisti kirik, Suure-Jaani Johannese kirik, Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku Suure-Jaani Peeter-Pauli kirik ning Kolga-Jaani Johannese kirik.

Kavas on palvused, kontserdid, ringkäigud pühakodades ja kirikutornide külastused. Üleval on näitused, näiteks Kolga-Jaanis on väljapanek eesti vaimulikust, teoloogist, kiriku- ja kultuuriloolasest Toomas Paulist. Viljandi babtisti kirikus on kontsertmõtisklus, kus Raili Lilleorg ja Johan-Eerik Kõlar esitavad oma muusikat.

Kolga-Jaani Johannese kirikus ja Viljandi baptisti kirikus starditakse kell 18, Suure-Jaani Johannese ja Peeter-Pauli kirik avavad uksed kell 20.

Algselt oli ekslikult kirjutatud, et tänavusel kirikute ööl osaleb ka Kõpu kirik, aga tegelikult mitte. Loo autor Egon Valdaru vabandab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles