Politsei otsustas lapse peksmise uurimiseks alustada kriminaalmenetlust (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Väikest poissi peksti ja kiusati väidetavalt ühes Päri küla lähedases võsas ning juhtunut filmiti. Et filmija ja nii mõnedki teised kaadri taha jäänud olid vanemad ja süüealised, alustas politsei kriminaalasja.
Väikest poissi peksti ja kiusati väidetavalt ühes Päri küla lähedases võsas ning juhtunut filmiti. Et filmija ja nii mõnedki teised kaadri taha jäänud olid vanemad ja süüealised, alustas politsei kriminaalasja. Foto: Kristi Markov

Kui veel teisipäeva lõuna ajal oli politsei seda meelt, et aprilli lõpus Päri lähedal metsas asetleidnud lapse peksmise ja selle filmimise juhtumit saab edasi uurida vestluse vormis, siis pärastlõunaks oli langenud otsus alustada kriminaalmenetlust. See võimaldab juhtunu üksikasjad täpsemalt selgeks saada ning karistada vajadusel neid enam kui 14-aastasi, kes on juhtumiga otseselt seotud.

Videos lööjana nähtav poiss on 12-aastane ega ole seega süüealine, ent tõenäoliselt olid peksmise juures ka süüealised ehk vanemad kui 14-aastased noored.

"Üks asi on viia läbi vestlusi, teine asi on kriminaalmenetluse vorm, mille puhul saab koguda rohkem infot ja on sanktsioonid valeütluste andmise korral," nentis Viljandi politseijuht Margus Sass ning lisas, et teisipäeva pärastlõunaks oli politsei saanud ka olulist lisainfot, mis viitas vajadusele kriminaalasi algatada. Sellega nõustus ka prokuratuur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles