Festival «Torupill ja karmoška» tuleb taas

Sakala
Copy
Lõpupilt varasemast ajast. Torupilli- ja karmoškamängijad rõõmustavad end ja teisi.
Lõpupilt varasemast ajast. Torupilli- ja karmoškamängijad rõõmustavad end ja teisi. Foto: Korraldaja arhiiv

Laager-festival «Torupill ja teine» tuleb taas Viljandi hansapäevade aegu 2.–4. juunini ning kaheksandat aastat järjest on teiseks instrumendiks karmoška. Eelregistreerimine õpitubadesse kestab 25. maini ja festival lõpeb pühapäeval kell 15 suurkontserdiga hansapäevade pealaval.

Kui mullu oli õppeprogramm karmoška poole kaldu, siis sel aastal on kava tasakaalus. Osalejatele on õpi- ja jututoad ning mitmesugused avalikud ühised esinemised, mis annavad mängukindlust. Algõpet laagris ei jagata, vajalik on oma torupill ja karmoškamängijatel soovitavalt G-duuri instrument.

Sel aastal juhendavad torupillimängijaid Kerli Kislõi ja Stanislav Walkonen Karjalast. Soomest tuleb ka tantsutoa üks õpetajaid Johanna Logren. Karmoškamängijaid juhendavad Mihkel ­Sildoja ja Rasmus Kadaja. Lisaks torupilliõppele viib Stanislav Walkonen läbi avaliku Karjala rahvapille tutvustava teemaõhtu. See leiab aset laupäeval kell 19 Waldorfi koolis.

Laagri-festivali õppeprogrammiga saab tutvuda ja registreeruda Eesti pärimusmuusika keskuse August Pulsti õpistu kodulehel. Torupilli- ja karmoškamuusikat kostab kõigil kolmel hansapäeval. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles