Suure-Jaani vald investeerib hoogsalt vee-, kanalisatsiooni- ja soojatorustikku

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure-Jaani vallavanema Tõnu Aavasalu sõnutsi on valla tänavune eelarve mullu kavandatust 4,2 protsenti suurem, ulatudes 5,9 miljoni euroni.

Aavasalu rääkis, et kõik valla allasutused jätkavad endisel kombel. Hindade tõusu tõttu on nende eelarve pisut suurenenud. Mõnes lasteaias on laste arv kasvanud, seega on seal ka omatulu kosunud.

Suurim investeering on vee- ja kanalisatsioonitorustiku uuendamine valla külades ja Suure-Jaani linnas. Põhiraha tuleb projektidele keskkonnainvesteeringute keskuselt, vald annab omaosalusena 1,3 miljonit eurot. Tõnu Aavasalu tõdes, et kui need tööd saavad tehtud, on vee- ja kanalisatsioonimured mitmekümneks aastaks lahenduse leidnud.

Teise suure ettevõtmisena nimetas vallavanem küttesüsteemide parandamist. Aktsiaseltsi Suure-Jaani Haldus kaudu rekonstrueeritakse Sürgavere külas soojatorustik. Toetust on kavas taotleda selleks, et viia Olustvere katlamaja hakkpuidule. Aavasalu sõnutsi otsitakse ka teistes piirkondades soodsamaid kütmislahendusi.

Koostöös maanteeametiga uuendatakse Suure-Jaanis Jaama tänavat. See on peatänav, mis viib Olustvere poole. Samuti on kavas parandada vallateede seisukorda. «Kahel eelmisel aastal on lumetõrjeks kulunud peaaegu kogu teehoiuraha, mistõttu need investeeringud on olnud sama hästi kui olematud. Tänavu oleme selleks kavandanud suurema summa, samuti on teede remondiks plaanitud 80 000 eurot,» lausus vallavanem.

Ta ütles veel, et lähematel nädalatel peaks valitsus kinnitama investeeringute nimekirja, milles on Suure-Jaani noortekeskuse hoone renoveerimine. Projekti kogueelarve on 870 378 eurot, sellest valla omaosalus 45 000 eurot. Tõnu Aavasalu rääkis, et renoveerides mõeldakse ökonoomsusele ja nii on kavas kasutusele võtta maaküte ning maja katusele paigaldada päikesepaneelid.

Tänavu saab uue katuse ka Suure-Jaani kultuurimaja 1940. aastal ehitatud hoone. Eterniitkatus asendatakse valtsplekiga Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt regionaalsete investeeringutoetuste programmist saadud raha abil. Rekonstrueerimistööd lähevad maksma 91 866 eurot, valla omaosalus on 34 342 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles