Konnade päästmiseks tulevad talgud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konnad ületavad maanteed.
Konnad ületavad maanteed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eeloleval kevadel leiavad mitmes Eestimaa paigas aset maanteedele ilmuvate konnade päästmise talgud. Asjast huvitatud loodusesõbrad saavad seal vabatahtlikuna kaasa lüüa.

Konnatalguid korraldab Eestimaa looduse fond koostöös mittetulundusühinguga Põhjakonn ning maantee- ja keskkonnaametiga. Välja on valitud neli talgukohta, millest üks asub Viljandimaal.

Siinsed talgud tehakse lõikudel, mis paiknevad Viljandi—Tartu maanteel Leie, Oiu ja Tänassilma vahel.

Projekti «Konnad teel» eesmärk on päästa kevadrändel olevaid konni tuhandete kaupa maanteedel autorataste all hukkumast, kasutades vabatahtlike loodusesõprade abi.

Samuti soovitakse nii selle kui järgmise aasta jooksul korraldada teavituskampaania, et luua koolituste, info levitamise ja päästeaktsioonide abil Eestis kevaditi konnade aitamise traditsioon.

Ettevõtmise käigus valmib juhend, kuidas konni kevadrände ajal abistada. Ka autojuhtidele jaotatakse materjale, kus on näidatud konnade teeületuskohad ja umbkaudsed ajad ning pandud kirja juhised, mismoodi rände ajal käituda.

Korraldajad loodavad, et projekti tulemusena väheneb nimetatud kahepaiksete hukkumine ning ühiskond saab rohkem teada konnadest ja nende tegemistest. Lõplik eesmärk on see, et maanteid planeerides arvestataks ka teed ületavate loomadega ning paraneks ametkondade koostöö.

Loodusesõbrad, kes soovivad ettevõtmises kaasa lüüa, saavad end talgutele registreerida Eestimaa looduse fondi kodulehel http://www.elfond.ee/konnadteel.

Konnatalgulistele ning kõigile teistele huvilistele korraldatakse neljapäeval kell 18 Tallinnas Teliiskivi loomelinnakus tasuta loeng «Konn astus usinasti mööda teed. Miks ta kohale ei jõudnud?».

Piret Pappel mittetulundusühingust Põhjakonn räägib, millal ja mis põhjustel kahepaiksed rändavad ning kuidas inimene saab nende elu kergemaks muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles