Politseinike eest 16 tundi põgenenud Leedu autovaras saadeti vangi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mullu 19. oktoobril ärandas Leedust tulnud Nerijus Vaitiekus Viljandist auto, millel oli vargavastane GPS-süsteem. Politsei eest põgenedes jättis ta auto metsa ja ta tabati 16 tundi hiljem. Nüüd sai ta kohtus karistuse.
Mullu 19. oktoobril ärandas Leedust tulnud Nerijus Vaitiekus Viljandist auto, millel oli vargavastane GPS-süsteem. Politsei eest põgenedes jättis ta auto metsa ja ta tabati 16 tundi hiljem. Nüüd sai ta kohtus karistuse. Foto: Jürgen Puistaja/kuvatõmmis

Mullu Viljandist maasturi ärandanud, sellega kohe autoomanikule ja politseinikele vahele jäänud ning 16 tundi Mulgimaa metsades redutanud Leedu autovarast Nerijus Vaitiekust karistas kohus esmaspäeval kahe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega.

Tema karistuse kandmine sai alguse 19. oktoobrist, kui ta Õisu lähedal ühest kraavist kätte saadi.

36-aastase Vaitiekuse põgenemine mullu oktoobris pälvis suurt tähelepanu ning tema jälitamisega tegelesid päeva jooksul kümned politsei kiirreageerijad. Ta ärandas Toyota Land Cruiseri Viljandist ööl vastu 19. oktoobrit kella 3 ajal ning võttis suuna Karksi-Nuia poole. Tõenäoliselt oli plaanis ületada kiiresti riigipiir ja jõuda hommikuks Leetu. Ärandatud autol oli aga vargavastane süsteem, mis andis omanikule kohe märku, et midagi on teoksil, ning veel enne, kui varas autoga linnast välja jõudis, oli info juhtunu kohta ka politseil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles