Marko Suurmägi: igasugune kiusamine tuleb spordist välja juurida

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Rassismiskandaal lahvatas korvpalliturniiril, aga kiusamine igas vormis tuleks välja juurida kõikidelt spordialadelt.
Rassismiskandaal lahvatas korvpalliturniiril, aga kiusamine igas vormis tuleks välja juurida kõikidelt spordialadelt. Foto: Tairo Lutter

Siinse piirkonna suurimal noorte korvpalliturniiril, "Nord Cupil" Tallinnas käisid ka kaks Viljandi spordikooli võistkonda. Ja mitte ainult ei käinud, vaid mängisid seal väga hästi. Vanemad poisid võitsid täisedu, kuue võiduga 13-aastaste turniiri ning nooremad, 11-aastased, tulid koju viie võidu ja ühe kaotusega, mis andis viienda koha.

Aga avalikkuse tähelepanu ei tõmmanud "Nord Cup" ei oma enneolematult suure võistkondade arvuga – 216 – ega ka teiste sportlike tulemustega, vaid hoopis rassisimiskandaaliga. Kohila poiste mängus ühe Soome esindusega kõlas lahe tagant tulnute kohta rassistlikke märkusi, mille järel jättis Soome klubi turniiri pooleli ja lahkus.

Äärmiselt inetu lugu ning turniiri korraldajad pidid võtma pisut aega, et üldse aru saada, mis on juhtunud ja kes kellele mida ütles. Peakorraldaja andis pühapäeva õhtul ETV spordisaates teada, et järgmise aasta turniiri reglementi lisatakse rassismi puudutav osa – millised karistused niisugusel puhul ees ootavad – ning kehtestatakse nulltolerants. Korvpalliliit lubas aga asuda korraldama mängijatele ja treeneritele koolitusi, kuidas rassismi ära hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles