Nädala töökuulutus Linnavalitsus annab teada, et otsib kõiki

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi raekoda ja vana veetorn.
Viljandi raekoda ja vana veetorn. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsuses on täitmata kaheksa töökohta ja teadaolevalt lahkumas seitse inimest. Võimalik, et minekumõtteid mõlgutavad veel nii mõnedki. Neid inimesi, kes lihtsalt tööl käia ei taha, on vähe. Tõsi küll, tihtipeale on selle tahtmise taga lihtsalt praktilised vajadused. Kui töövestlusel süütult küsitakse: «Miks te soovite meie ettevõttesse tööle tulla?», siis on sageli kõige õigem ja täpsem vastus: «Suhtun kirglikult võimalusse maksta oma arved, kodulaen ja oma lastele aeg-ajalt natuke süüa anda.»

Omavalitsused konkureerivad nii riigiametite kui eraettevõtetega. Seejuures on eraettevõtjal luksus pankrotti minna ja tunnistada, et ärimudel ei tööta ning ta ei teeni sobivate töötajate palkamiseks piisavalt kasumit, omavalitsus aga lihtsalt peab suutma vajalikud kohad täidetuna hoida. Viljandi linnavalitsusel on vaja IT-spetsialiste, keskkonnaspetsialisti, sotsiaaltöötajaid, finantsjuhti ja paljusid muid inimesi, kes kogu selle masinavärgi käimas hoiavad. Lahendused tuleb leida. Päriselt-päriselt ja kiiresti.

Et küsimus ei puuduta üksnes Viljandi linnavalitsust ja ametnike nappus kimbutab kõiki nõndanimetatud ääremaid, siis on võimalik näidata, et Tartu võib olla heade mõtete linn, Viljandis viiakse head mõtted ka omas ürgses rütmis ellu. Et kaotada pole suurt midagi, tuleb katsetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles