Nädala loobuja ⟩ Helir-Valdor Seeder esimeheks ei kandideeri

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Mihkel Maripuu

Helir-Valdor Seeder on otsustanud uuesti Isamaa erakonna esimeheks kandideerimisest loobuda. Erakonnakaaslastele Viljandimaal tuli see teadaanne üllatusena. Mine võta nüüd kinni, oli see võrdlemisi värskelt tekkinud mõte, nagu Seeder ise seda esitles, või on sedasorti mõtted tema peas keerelnud pikemat aega. Aga iga inimene on oma tegudes ja otsustes vaba.

Erakonna juhtimine on ränk töö. Enamik meist sellega hakkama ei saaks. Ja kuigi Isamaa ei moodusta sellist poliitilist jõudu nagu Reformierakond või EKRE, võib vahest öelda, et ta on üks efektiivsemaid erakondi, kes on suutnud oma valimislubadusi kohati imetlusväärse sihikindlusega ellu viia. Isamaa sammude heakskiit või hukkamõist jääb muidugi igaühe enda otsustada, pensioni­reform ja nõndanimetatud teise samba lammutamine kütavad mõõdukaid kirgi seniajani, rääkimata suure pere toetustest, mis on kogu riigi valitsemise praegu ummikseisu pannud.

Isamaa seisab nüüd ristteel ja kes teab, kuhu tee teda viia võib. Värsked tuuled ja mõtted juhtimises võivad olla suurepärane turgutus, ent miski ju ei kindlusta, et uue juhi – saagu selleks kes tahes – nägemus sobib nii ülejäänud erakonnakaaslaste kui ka valijate omaga. Nagu öeldakse, eks aeg ja järgmised valimised näita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles