Tuntud blogijale tehtud seinamaal juhatas unistuste ametisse

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Ainuüksi maalimisele kulus Agnes Alasel Viljandi haigla lastetoas 43 tundi ning vaja oli ka tublisti planeerida ja ette valmistada.
Ainuüksi maalimisele kulus Agnes Alasel Viljandi haigla lastetoas 43 tundi ning vaja oli ka tublisti planeerida ja ette valmistada. Foto: Merilin Tulit

Viljandi haigla lastetoa rõõmsamaks maalinud Agnes Alas arvas aastaid tagasi, et kunstiga ei ole võimalik elatist teenida, ning seetõttu jättis ka kunstiakadeemiasse minemata. Nüüdseks on tal aga kunstihobist kujunenud töö ja tellimuste nappuse üle ei saa kurta.

Viljandi haigla kutsus märtsis huvilisi kunstivõistlusele, et kaunistada erakorralise meditsiini osakonna lastetoa seinad maalinguga. Võistluse võitis Agnes Alas osaühingust Agnes Joonistab.

«Sain põhikooli kunstitunnis aru, et ma vist oskan natukene teistmoodi joonistada kui teised – mu tööd olid detailsemad,» rääkis Alas oma kunstnikutee algusest. «Sealt edasi panid vanaema ja ema mind Viljandi huvikooli kunstiringi. Mida rohkem ma seal käisin ja erinevaid asju proovisin, seda suuremaks kunstihuvi ka kasvas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles