Folgipeoks on turistile Viljandis veel kaks voodikohta neljases toas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Folgipeol on telk paljudele Viljandisse tulijatele ainus võimalus ööbimiskoha leidmiseks. Muul ajal on hotellides vabu kohti vabalt saada.
Folgipeol on telk paljudele Viljandisse tulijatele ainus võimalus ööbimiskoha leidmiseks. Muul ajal on hotellides vabu kohti vabalt saada. Foto: Gerthrud Grents

Populaarne hotellitubade broneerimise leht booking.com pakkus sel nädalal suvise folgipeo reedeks ja laupäevaks Viljandisse kaht voodikohta ühe külalistemaja neljases toas hinnaga 400 eurot kahe öö eest. Rohkem pakkumisi ei olnud. Ometi on hotellipidajad mures, sest suur festival on vaid korra suve jooksul ja muul ajal pole klientide rohkusega hõisata.

Folgipeo ajal paljud hotellid müüki ei alustagi. Näiteks raekoja vastas asuva Park Hotelli juhataja Keirin Pärn teab, et sealsel 37 toal on püsikliendid olemas ja ühtegi tuba vabapakkumisele ei tule. Samamoodi toimetavad ka teised hotellid ning kui midagi müügile jõuab, on hind tavapakkumisest palju krõbedam.

Ainus koht, mida rahvusvaheline lehekülg toaotsijale folgi ajaks Viljandis pakkus, asub ühe eramajutaja juures ning saadaval oli neljast voodikohast kaks. Seejuures kuulutas lehekülg, et Viljandi on selleks ajaks välja müüdud ning 98 protsendi majutajate pakkumisi ei saa suure nõudluse tõttu isegi välja tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles