Kadri Paas: kelle huvides takistasid vähemuse esindajad parlamendi tööd? (3)

Kadri Paas
, Türi vallavolinik (Eesti 200)
Copy
Kadri Paas (Eesti 200)
Kadri Paas (Eesti 200) Foto: Sander Ilvest

ÜKS MU hea sõber tavatseb juhul, kui miskit on läinud totaalselt aia taha, öelda: "Iga asi on millekski hea" Ma ise mõtlen sinna juurde mõne fraasi "Daodejingist" ja elu läheb edasi. Mõne aja pärast selgubki, et nihuläinu on osutunud kas väga õpetlikuks või suisa kasulikuks ja vajalikuks.

Sama pilguga vaatasin hiljuti riigikogus sündivat. Tüütu ja nüri, aga mis peamine – Eestile mitte midagi paremaks muutev seisak. EKRE, Keskerakond ja Isamaa, kes kõik kaotasid riigikogu valimistel varasemaga võrreldes kõvasti kohti ja keda on parlamendis selge vähemus, sest valijad soovisid nii, leidsid äkitselt, et neil on õigus minna valija tahte vastu ja hakata parlamendi tööd takistama. Ütleks, et täitsa huligaanne suhtumine. Valijad ei soovinud kaikamehi võimule, aga nood unelevad ikka võimust, selle asemel et oma haledast valimiskaotusest lõpuks üle saada.

Vähemus võttis demokraatlikel valimistel valitud enamuse pantvangi ja nõudis asju, millele andis väike hulk valijaid mandaadi. See ei ole mitte siinkirjutaja hinnang, vaid puhas matemaatika. Valimistulemused on avalik info: Isamaa kaotas neli, Keskerakond kümme ja EKRE kaks parlamendikohta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles