Tudengid näitavad lühifilme

Sakala
Copy
Maria Valgu kirjutatud ja lavastatud "Auk. Pilketragöödia kultuurimaastikule" on pilguheit haltuurahõngulisse paika, kus elavad paratamatuse tahtel sinna sattunud inimesed.
Maria Valgu kirjutatud ja lavastatud "Auk. Pilketragöödia kultuurimaastikule" on pilguheit haltuurahõngulisse paika, kus elavad paratamatuse tahtel sinna sattunud inimesed. Foto: Dkang Photos

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia 14. lennu näitlejatudengitel tuleb Viljandis, Tallinnas ja Tartus oma lõputöö osana valminud lühifilmide ühisseanss "Eimiski saab kultuurimaastikule".

Kolm lühifilmi on kolme näitleja Pirte Laura Lemberi, Liisbeth Kala ja Maria Valgu esimene katsetus filmikeeles ning need sündisid vajadusest ja võimalusest kriisikursusena oma loominguliste impulssidega lõpuni minna.  

Pirte Laura Lemberi eksperimentaalpoeetiline "Eimiski on vaikne" on sisekaemuslik vaade ühe noore ennast otsiva neiu pähe. Film on sündinud autori isiklikest püüetest lärmitseva mineviku kiuste tabada osakest oma eksistentsist.

Liisbeth Kala "Saab!" on aeglust armastav audiovisuaalne püüe jäädvustada tundeid ja seisundeid kaamerasilmale. Samuti võib seda vaadelda otsinguna küsimusele, kui vähe on filmiks vaja.

Maria Valgu kirjutatud ja lavastatud "Auk. Pilketragöödia kultuurimaastikule" on pilguheit haltuurahõngulisse paika, kus elavad paratamatuse tahtel sinna sattunud inimesed. Kultuurikriitilise stsenaariumiga lühifilm keskendub sellele, kui kergete vahenditega võib eklektilisus ja kirev õhkkond, niinimetatud augu maailm, inimesele meelepäraseks muutuda – kui kerge on end sellesse unustada.

Linastused on 24. mail kell 19 Viljandi Forum Cinemases kogukonnakino üritusena, 1. juunil kell 19 Tallinna kinos Artis ning 11. juunil kell 16 Tartus Elektriteatris. Sissepääs on tasuta ja eelregistreerimisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles