Viljandis ja Karksi-Nuias on lootust saada toetust vana ahju soojuspumba või uue ahjuga asendamiseks

Copy
Kliimaministeerium loodab tihedalt asustatud piirkondade inimestele juba sel suvel anda kauaoodatud võimaluse küsida toetust vana ahju asendamiseks õhksoojuspumbaga.
Kliimaministeerium loodab tihedalt asustatud piirkondade inimestele juba sel suvel anda kauaoodatud võimaluse küsida toetust vana ahju asendamiseks õhksoojuspumbaga. Foto: Arvet Mägi

Kliimaministeerium loodab tihedalt asustatud piirkondade inimestele juba sel suvel anda kauaoodatud võimaluse küsida toetust vana ahju asendamiseks õhksoojuspumbaga või uue, vähem saastava ahjuga.

Sõltuvalt piirkonnast on toetuse eelduslik määr kas 50 või 70 protsenti. 50-protsendiline toetusmäär on kavas nii Viljandis kui Karksi-Nuias, samuti Tallinnas Pirital, Nõmmel, Kesklinnas, Kristiines ja Põhja-Tallinnas ning teistest linnadest Tartus, Rakveres, Kuressaares, Keilas, Võrus, Türil, Sauel, Paides, Tapal, Kärdlas, Elvas, Haapsalus, Kilingi-Nõmmes ja Pärnus.

Toetust on plaanis hakata andma linnades, kus selle eeldatav mõju õhu kvaliteedile ja inimeste tervisele on kõige suurem. Linnad on välja valitud Eesti keskkonnauuringute keskuse uuringu põhjal.

Tagasi üles