"Suur Boy ja Väike Boy" Suvelavastuse esimene lugemine algas lõbusalt ning kaks pilgeni tööd täis kuud näitlejaid ei heiduta

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Teispäeva lõuna ajal algas Temufi stuudios suvelavastuse "Suur Boy ja Väike Boy" esimene lugemine ning nagu lavastaja Kaili Viidas ja dramaturg Ott Kilusk pausi ajal ütlesid, läks see igati edukalt ning lavastuse loojatel on sellest ainult suur rõõm. "Lõbus on olnud," sõnas Ott Kilusk naeruselt.

Kaili Viidas rääkis, et üksinda omaette lugedes ei hakka tekst niimoodi elama kui näitlejate esituses. "Kirjutatu muutub kolmemõõtmeliseks: kõigepealt tekib talle heli ja kui me laua tagant püsti tõuseme ja lavale läheme, tekib juurde ka füüsiline ruum. Pilt on väga teistsugune, kui jõuad tekstiga näitlejani, ja mind alati väga inspireerib see, kuidas näitlejad teksti loevad."

Ott Kiluski sõnul on esimene lugemine dramaturgile alati justkui eksam. "Eksam, kus ta saab aru, kas tal tekst õnnestus või mitte, sest ega sellest varem alati aru ei saa. Täna on aga tõesti väga hea õnnestumise tunne!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles