Juhtkiri ⟩ Töö töö leidmise nimel

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Kui noored soovivad tööd teha, peaks neil olema võimalikult kerge seda leida. Samas ei tohiks nad endale tööga liiga teha – eks vaheajad ja puhkused ole ju ikka asja eest, mitte niisama südameheadusest välja mõeldud. Jõudu on vaja koguda ja õppeaasta järel suvi otsa rügamine võib viia läbipõlemiseni.

Aga kui noor siiski soovib osa puhkusest sisustada tööga, mis talle üle jõu ei käi ning aega jääb ka puhkamiseks ja sügiseks energia kogumiseks, siis miks mitte lubada tal teenida raha ja omandada kogemusi?

Üks võimalus selleks on malev ning malev lahendab kohe paljud küsimärgid. Nii mõnigi ettevõte on valmis noori ajutiselt tööle palkama ja pakkuda on ka neile jõukohast tööd, aga nad ei taha ise noortega tegelda, pole selleks aegagi. Malevarühmadel on aga kindel töökorraldus ja juhid, kes firmaga asju ajavad, ning noorte ohjeldaminegi jääb maleva hooleks. Paraku, nagu Sakala korduvalt on kirjutanud, on malevakohti piiratud hulk ning klassikalise töömaleva asemel võetakse tasapidi suund osaliselt tasulise suvelaagri poole, kus rõhk on sotsialiseerumisel ja noorsootööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles