LEIE KOOL Valla rahvas teist korda kooli säilimise nimel kohtusse ei lähe

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Kui esimese Leie kooli sulgemise otsuse korral pöördus kogukond valla vastu kohtusse ja võitis, siis sel korral kohtuteed ette ei võeta. Tänavune kevad jääb märkima kooli tegevusaja lõppu.
Kui esimese Leie kooli sulgemise otsuse korral pöördus kogukond valla vastu kohtusse ja võitis, siis sel korral kohtuteed ette ei võeta. Tänavune kevad jääb märkima kooli tegevusaja lõppu. Foto: Marko Saarm

Kui nelja aasta eest jäi Viljandi vallal Leie kooli sulgemine kohtusse läinud lapsevanemate pärast katki, siis sel korral kogukond kohtusse ei lähe ja sügisest Leie enam õpilasi vastu ei võeta.

2019. aasta kevadel otsustas toonane vallavolikogu Leie kooli töö ümber korraldada, kooli Kalmetu kooliga liita ja põhikooliosa sulgeda. Kogukonna liikmed esitasid Tartu halduskohtule kaebuse, et tühistada vallavolikogu otsus, millega oleks Leie põhikool ja Sipelgapesa lasteaed liidetud Kalmetu põhikooliga.

Kohus tühistas volikogu otsuse 2020. aasta veebruaris ning kool jätkas tööd. Kooli sulgemise plaan on aga Leie kooliga kaasas käinud aastaid ning tänavu kuulutas volikogu teist korda selle lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles