Viljandi [eel]arvamusfestival suleb juulis taas Tartu tänava ja kogub eriti vängeid eelarvamusi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Festival tuleb ka seekord Tartu tänaval, mis autodele suletakse.
Festival tuleb ka seekord Tartu tänaval, mis autodele suletakse. Foto: Marko Saarm

Viljandi teise [eel]arvamusfestivali korraldajad korjavad mõtteid, mida tänavusel festivalil ette võtta. Eelarvamusi saab aruteluks välja pakkuda 22. maini, teemad selguvad juuni alguses ning festival ise korraldatakse juuli alguses autovabaks muudetud Tartu tänaval.

Viljandi [eel]arvamusfestivali korraldaja ja üks Loova Viljandi eestvedajatest Heldi Ruiso ütles, et teisipäeva hommikuks oli laekunud seitse ideed, mis tema kinnitusel on kõik igati tarmukad ja sisukad. Et ideekorje käib konkursi vormis, ei soostunud ta neist lähemalt kõnelema, aga kinnitas, et talle kui korraldajale tundub, et kordub eelmine aasta: [eel]arvamusfestival sai teemade poolest nii sisukas ja tummine, et Paide arvamusfestivali korraldajad olid sellest lausa üllatunud ning leidsid, et paljud Viljandis käsitlemist leidnud teemad oleksid võinud ka seal suurema publikuni jõuda.

Möödunud aastal sai sündmus ka publikult väga sooja vastuvõtu ning arvamusalad olid täis tähelepanelikke kuulajaid ja kaasamõtlejaid. Niisiis oli selge, et festival tuleb taas. "Meil siin loovviljandlaste seas on soov arendada oma kodulinnas koos arutlemist ja tegutsemist. Seekord ärgitavad korraldajad pakkuma aruteluteemadeks just eelarvamusi, selliseid, mis on inimestel eriliselt hingel, kuid millest kõva häälega veel ei räägita – kas ei juleta või ei osata," kõneles Heldi Ruiso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles